Viu el LAM 2020 a les Xarxes Socials i sigues LAMfluencer! 🙂

Fes servir el hashtag #11LAM!

Ponents del LAM 2020

Beatriz Franco

Beatriz Franco

Jefa de Unidad Técnica de Planificación y Programación Archivística. SG de Archivos y Gestión Documental. Comunidad de Madrid.
Cuerpo Facultativo de Archivos del Estado desde el año 2002.
Secretaria del Consejo de Archivos de la Comunidad de Madrid.
Miembro ejecutivo del Grupo de Expertos en Descripción Archivística (EGAD) del Consejo Internacional de Archivos (CIA) desde el 2012. Con anterioridad, miembro del Comité de Buenas Prácticas y Normalización, que ha desarrollado las normas técnicas de descripción archivística del CIA, desde el 2004.
Co-coordinadora del Proyecto para la elaboración e implementación de un Modelo de Gestión Documental y Administración de Archivos en el marco de la Red de Transparencia y Acceso a la Información Pública.
Participación en numerosos Congresos y Jornadas profesionales.
Marta Sáez Pla

Marta Sáez Pla

Llicenciada en Història de l’Art a la Universitat Autònoma de Barcelona i postgrau en Museologia per la Universitat Internacional de l’Art de Florència, he dedicat la meva carrera professional a la difusió del patrimoni cultural. Actualment estic cursant el màster en Comunicació Corporativa, Protocol i Esdeveniments a la Universitat Oberta de Catalunya.
Al llarg de la meva carrera professional m’he anat formant en l’àmbit de la comunicació cultural i, en concret en la comunicació digital. En aquest darrer àmbit, he estat responsable de la comunicació del Museu d’Història de Catalunya i del Museu d’Arqueologia de Catalunya, amb la posada en marxa dels canals de comunicació digital del segon i d’Arqueoxarxa, juntament amb l’elaboració del pla estratègic del MAC en línia 2012-2014 i el pla de comunicació de la Xarxa.
Actualment, soc responsable de comunicació de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya des d’on es gestiona el projecte de comunicació digital de patrimoni.gencat
Pilar Campos

Pilar Campos

Llicenciada en Documentació i Màster de Gestió Documental i Informació a les Empreses. Ha treballat a la Universitatde Barcelona dissenyant i implantant el sistema de gestió documental i eines d’administració electrònica, i té experiència com consultora de gestió documental i formadora en àmbit públic i privat. Actualment és l’arxivera de l’Institut Municipal d’Hisenda de Barcelona, dins el Sistema Municipal d’Arxius de l’Ajuntament de Barcelona.

És coordinadora i tutora de projectes del Màster de Gestió Documental i Informació a les Empreses, col·labora en les publicacions de l’Associació d’Arxivers de Castilla y León, i vocal de comunicacions de l’Associació d’Axivers – Gestors de Documents de Catalunya.

Joaquim Daban i Massana

Joaquim Daban i Massana

Llicenciat en història per la UAB i màster d’arxivística per la UdG.
Des de l’any 1992 i fins a l’actualitat, és el cap del servei d’arxiu municipal de Lloret de Mar, des d’on ha vetllat per la recuperació i difusió del patrimoni documental del municipi, i des d’on ha impulsat l’estudi de la documentació administrativa que facilita, d’una banda, la introducció d’un sistema de gestió documental i, de l’altra, la implementació de l’administració electrònica per a l’Ajuntament de Lloret de Mar.
Isaac Àlvarez i Brugada

Isaac Àlvarez i Brugada

Llicenciat en història per la UAB i Màster en Arxivística i Gestió documental per l’ESAGED. Tècnic de Gestió documental i Arxiu – Arxiver municipal a l’Ajuntament de Castellbisbal (Vallès Occ.)
Xavier Carmaniu Mainadé

Xavier Carmaniu Mainadé

És professor de difusió i comunicació a l’ESAGED (UAB)
Doctor en Història per la Universitat de Girona, s’ha especialitzat en la divulgació i comunicació de temàtica històrica i patrimonial. Ha col·laborant en diversos mitjans de comunicació i actualment ho fa a Sàpiens i a la Cadena SER.
També ha publicat diversos llibres i ha comissariat exposicions.
Remei Perpinyà Morera

Remei Perpinyà Morera

És professora titular de la Universitat Autònoma de Barcelona i responsable de recerca de l’Escola Superior d’Arxivística i Gestió de Documents de la UAB. Ha estat cap d’estudis de l’ESAGED (des de 2002 fins a setembre de 2006). És membre del Grup de Recerca Política, Institucions i Corrupció en l’Època Contemporània (PICEC). Publica treballs sobre gestió de documents i arxivística, recuperació i accés a la informació i innovació docent.
Arantxa Soroa

Arantxa Soroa

Ha format part dels equips de realització d’alguns ja clàssics de RTVE com «Los Lunnis ‘,’ L’Escarabat Verd ‘, o» Operación Triunfo «. La seva trajectòria es topa amb la música quan li encarreguen reportatges musicals per als programes culturals «Continuarà», «Miradas 2» i «Atenció Obres». El 2013 s’uneix a l’equip de «Cachitos de Ferro i Crom» i assumeix la seva direcció des de la sisena temporada a 2018. Actualment es troba fabricant el Cap d’Any de La 2.
Antoni Laporte

Antoni Laporte

Director d’ARTImetria. Consultoria amb 22 anys d’experiència. Elaboració de plans estratègics, plans de màrqueting, plans de viabilitat. Indicadors per a l’avaluació i estudis de visitants.
Director tècnic del l’Observatori dels Públics del Patrimoni Cultural de Catalunya. Suport als equipaments patrimonials de Catalunya en el coneixement dels seus visitants.
Professor convidat a diversos cursos de màster i postgrau universitari en els següents temes: planificació estratègica, màrqueting del patrimoni cultural i estudis de visitants
Economista i màster en Gestió i Polítiques Culturals
Miguel Ángel Ruiz

Miguel Ángel Ruiz

Historiador i músic. Divulgador cultural com »el barroquista ».

Director de l’Màster en Educació en Museus i Espais Culturals de la Universitat Miguel de Cervantes.

Membre de el Consell Internacional de Monuments i Llocs (ICOMOS), sent Expert del seu Comitè Internacional d’Espais de Religió i ritual (PRERICO). També forma part de el Consell Internacional de Museus (ICOM). Secretari i Vocal de Patrimoni Històric de la Fraternitat Internacional de l’Camí de Sant Jaume (FICS) i president de l’Comitè Científic de la Via Mariana.

Martín Virtel

Martín Virtel

Sóc desenvolupador i redactor en l’agència alemanya de premsa DPA, docent del Màster en Periodisme de la Universitat de Barcelona i cofundador de l’estudi de visualització Datenfreunde / Open Data City. En el meu temps lliure, m’agrada explorar el món amb la meva bici de carreres, o explorar el passat amb el meravellós equip de ihr.world.

Sóc alemany amb ment i cor argentinizados des de jove, quan vaig viure la transició a la democràcia a Buenos Aires. Vaig estudiar i em vaig formar en Ciències Polítiques i Periodisme a Alemanya i el Brasil. Visc a Hamburg, Alemanya.

José Luis de Vicente

José Luis de Vicente

Comissari i investigador cultural. Actualment és comissari de Sónar + D, el congrés de cultura digital i tecnologies creatives de Sónar Festival de Barcelona. Ha estat fundador i codirector de Tentacular, un nou festival de Tecnologies Crítiques i Aventures Digitals en Escorxador (Madrid), i membre de l’equips de programació de Llum BCN, el festival de llum de Barcelona. És professor a l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya.
Ana María Pazos

Ana María Pazos

Llicenciada en Humanitats per la Universitat Santiago de Compostela, Graduada Superior en Arxivística i Gestió de Documents per la ESAGED, amb un Postgrau en Documents Electrònics ESAGED.

La seva experiència professional la ha portat a treballar com a Técnica superior de arxiu en diverses Conselleries de la Generalitat de Catalunya del 2005 al 2015; de Responsable d’Arxiu i Gestió Documental a l’ Arxiu Municipal de Barcelona de 2015 a 2019.

Actualment, exerceix com a cap del Servei de Coordinació de Centres de l’Arxiu Municipal de Barcelona. Com a tal, és responsable de la Coordinació d’equipaments i instal·lacions dels centres i serveis de l’Arxiu Municipal ; l’ Elaboració de propostes per a la difusió i comunicació del patrimoni documental i de l’ Administració del sistema informàtic per al tractament, gestió i descripció dels fons documentals.